Terapi og meditation

Corona og ensomhed

Corona og ensomhed.

Vi mennesker er sociale væsener, og trives ofte bedst, når vi er sammen med andre. Lige nu betyder Corona restrektioner at vi har begrænset mulighed for fysisk at være sammen. Derfor lever mange danskere mere eller mindre isoleret. Vi er vant til at have en travl hverdag med mange mennesker omkring os og det at leve i relativ isolation er en stor omvæltning for de fleste.

Isolation

Isolationen påvirker os meget forskelligt. Der er stor forskel på, hvor isoleret og alene man er. Der er også stor forskel på hvor stort et behov man har for at være sammen med andre og derfor på hvordan man reagerer. Mange oplever deres mentale trivsel er påvirket af vores nuværende livsbetingelser med afstand og begrænset social kontakt. En øget tendens til angst, stress, depression, dårlig søvn, bekymring samt ensomhed kan være resultat af isolation. For mange følges Corona og ensomhed ad.

Ofte er det meget ekstroverte personer der bliver mest påvirkede af situationen, men efterhånden giver flere og flere introverte også udtryk for at de er påvirkede.

Andre faktorer

Ud over isolation, er faktorer som manglende berøring, ventetid og uvished også medvirkende til at vi mistrives og er med til at understøtte følelsen af ensomhed og tomhed. Vores hoved er ofte fyldt op med triste tanker og bekymringer, og uvisheden om hvor længe det varer er med til at skabe en følelse af frustration og magtesløshed over en uvis fremtid.

Håndtering af ensomhed

Du kan selv være med til at håndtere din ensomhed så den ikke bliver altopslugende. Nogle gode vaner i hverdagen kan være med til at minimere den. Du kan bl.a. øve dig i at blive bevidst om hvornår dine tanker kredser på ensomheden. Giv dem plads i en kort tid og ret derefter opmærksomheden mod andre ting.

Engagement i en hobby, uddannelse eller andet der interesserer dig, er med til at holde humøret oppe. Det at planlægge dagen med forskellige aktiviteter betyder også at dagen fyldes med mening og ikke bare forsvinder med ingenting. Har du ting du bør gøre, så husk at tillade dig selv også at gøre ting for din fornøjelses skyld.

Det er også vigtigt, dagligt at få motion. Gå en tur, få pulsen op, være nærværende med naturen og indånd masser af frisk luft. Det er også her du har mulighed for at holde din sociale kontakt ved lige, da vi bedre kan holde afstand i det fri.

En møde med en kop kaffe og et stykke kage via skype er også en mulighed. Telefonsamtaler, en snak over hække, eller i elevatoren.

Oplever du ensomheden fylder for meget, og at du har brug for hjælp til at håndtere tanker og følelser, er der mulighed for hjælp.

Book en tid til psykoterapi her.

Del artiklen her

Facebook
Twitter
LinkedIn