Dramatrekanten

Kender du dramatrekanten?

Altså det der drama der meget ofte udspiller sig i vores relationer?

Deter der hvor din partner er et fjols (krænker) og det altid er dig det går ud over? (offer) Hvilket du snøftende fortæller en ven/veninde. (offer) Som venligt fortæller dig hvad du bør gøre. (redder)

Dette er bare et lille eksempel på hvordan vi i vores relationer ofte kaster os rundt i forskellige roller, der hører til i dramatrekanten. Og vi behøver endda kun være to personer for at udfylde alle tre roller. Og ja, vi kan såmænd have flere roller på én gang.

Det sker ofte og helt uden at vi er bevidste om det og desværre er det med til at fastholde os i roller og situationer vi sjældent bryder os om.

Heldigvis er der en vej ud. Vi kan nemlig lære at være i vores relationer på en mere ærlig, autentisk og kærlig måde.

Så hvis du er ved at være træt af at være den der kæmper for at få de andre til at forstå hvad der vil være godt for dem, er træt af at være den det altid går ud over, eller du mest af alt er træt af at hakke på og tale grimt om andre, så lyder det som om du er klar til at gøre op med dramatrekanten.

Bestil en tid her hvis du har lyst til at trække dig ud af dramatrekanten, lade rollerne være og tale og agere fra din essens.

Del artiklen her

Facebook
Twitter
LinkedIn