psykoterapi

Psykiske konsekvenser af karantæne og isolation

Hvad gør det ved dig?

Ja, altså alt det her corona-halløj.

Nu er det efterhånden et år siden Coronavirus holdt sit indtog i Danmark. Det betyder, at rigtig mange er udfordrede i forhold til at holde social distance, at holde fysisk afstand, ar være i karantæne eller måske ligefrem at være i isolation som følge af COVID-19. Forskningen viser, at disse forhold kan have betydelige negative psykologiske følgevirkninger.

F.eks. kan sundhedspersonale der har været involveret i epidemi-arbejde, under  efterfølgende karantæne udvikle PTSD-symptomer.  Også for helt almindelige mennesker kan ensomheden, omvæltning og isolation føre til forskellige former for psykiske problematikker. Det kan f.eks. være depression, angst, afhængighedsproblematikker og familieproblemer mm.

Oplever du psykiske følgevirkninger i et sådan omfang at du har svært ved selv at håndtere dem, kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp.

På min klinik kan vi sidde med anbefalet afstand, og der vil blive sprittet af mellem hver session. Til rådighed er der selvfølgelig håndsprit, og jeg har mulighed for at iføre mig mundbind og holde ekstra afstand, hvis du er i risikogruppen.

Har du ikke mulighed for, eller er utryg ved, at forlade hjemmet, tilbyder jeg sessioner over Skype eller FaceTime.

Du kan bestille en tid her

Del artiklen her

Facebook
Twitter
LinkedIn